Tegefjäll, Åre

I Tegefjäll i Åre byggs 40 stycken nya bostadsrätter. De har ett mycket attraktivt läge, nära Skistars skidsystem med bra infrastruktur och fin utsikt mot Åresjön och en del av fjället. Lägenheterna kan användas som både permanent och fritidsboende.

agnasARK har varit med från första idé, genom volymstudie, förslagshandlingar, bygglovsritningar och försäljningsmaterial.

Projektet består av 40 lägenheter som är fördelat över två etapper. Första etappen stod 2019 klar för inflyt. Andra etappen byggs nu och beräknas vara klart för inflyttning i slutet på 2020. Lägenheterna är uppdelade i 2 Rok, 3 Rok och 4 Rok, samtliga med uteplatser mot söder.

Sammanställning, placering och höjdsättning av byggnadskroppar styrdes av den stora höjdskillnaden inom planområdet. Detta gav möjligheter att få till bra placeringar av balkonger och uteplatser som ger fin utsikt från balkonger, vardagsrum och matplats över Åresjön samt fjället.

Bostadsrätter är utvecklat av Mats Björkman Consulting i Mora AB och byggs av Bygg Entreprenad i Jämtland AB. Visualiseringsbilderna är framtagna i samarbete med Combify AB.