Maserhallen Rehabbassäng

Borlänge kommun har byggt en ny simhall innehållande en multifunktionsbassäng som är utrustad med en höj- och sänkbar botten med funktioner för rehabilitering, simundervisning, babysim och vattengymnastik. Samtliga utrymmen har fokus på tillgänglighet för besökare med olika funktionshinder. Anpassade omklädningsrum, duschrum och bastu som kan nyttjas av alla.

Den nya multifunktionsbassängen ligger i en egen fristående byggnadskropp som dockar mot befintliga Maserhallen genom två länkar med invändig gångpassage. De bägge länkarna skapar en skyddad innergård där stora glaspartier ger ett bra ljusinsläpp utan att ge insyn utifrån. Den nya byggnaden är gestaltad med en egen identitet, men med respekt till och inspiration från den ursprungliga Maserhallen med sin modernistiska arkitektur från 1960-talet. Den invändiga färgsättningen är inspirerad av havet och plattsättningen i simhallen är inspirerad av vågor och vågskum.

agnasARK har tillsammans med Borlänge kommun och HMB Construction tagit fram förslagshandlingar, bygglovshandlingar och koncept. Vi har även varit med som kontrollansvarig enligt PBL.