Leksandsbostäder AB bygger 15 st nya hyresrätter i centrala Leksand. Projektet består av två byggnadskroppar som sammanlänkas med en loftgång och ett centralt trapphus. De tre våningsplanen innehåller lägenheter om 2 Rok och 3 Rok samt tvättstuga och teknikutrymmen. Lägenheterna är utformade med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Detta skapar en stor sammanhängande yta med ljusinsläpp från tre håll i de flesta av lägenheterna.

agnasARK har ritat projektet hela vägen från första idé till färdig bygghandling. Ansvarig arkitekt är Daniel Boberg, handläggare Per Knutz och medverkande projektör Dan Blommengren. Jan Erik Stors är kontrollansvarig PBL för bygget. agnasARK har också tagit fram visualiseringar av lägenheterna till försäljningsmaterial. Ansvarig för detta är Alaa Alshawa tillsammans med Andreas Sörling.

Gå in på länkarna nedan för att se visualiseringen av lägenheterna.

3D-panorama 2 Rok

3D-panorama 3 Rok

Byggherre och beställare i förslags- bygglovs- och förfrågningsskedet var Leksandsbostäder AB. Projektering av bygghandlingar är gjorda på beställning av Erlandsson bygg. Husen byggs på totalentreprenad av Erlandsson bygg med beräknad inflyttning under våren 2017. Projektet uppgår till ca 1200 kvm BTA.