I anslutning till anrika Korstäppans herrgård i Leksand byggs 28 st nya bostadsrätter. De har ett mycket attraktivt läge, både centralt och naturnära, med sport- och rekreationsområde samt sjön Siljan på bekvämt gångavstånd. agnasARK har varit med från första idé, genom förslagshandlingar, bygglovsritningar, försäljningsmaterial och byggprojektering.

Projektet består av tre byggnadskroppar anpassade att följa den böljande terrängen i västsluttningen mot kvällssolen. Husens volym är uppbruten och småskalig och låter Korstäppans herrgård fortsätta vara den självklara huvudbyggnaden i området, så som den varit i över ett sekel. Lägenheterna är uppdelade i 2 Rok, 3 Rok och 4 Rok, samtliga med uteplatser mot väster. I områdets norra del finns infart, parkering och carportar. Därifrån tar man sig sedan vidare till bostadshusen i en miljö som har karaktären av en herrgårdspark.

Ansvarig arkitekt är Daniel Boberg, handläggare Per Knutz och medverkande projektör Dan Blommengren. agnasARK har också tagit fram visualiseringar av bostadsrätterna till försäljningsmaterial. Ansvarig för detta är Alaa Alshawa.

Gå in på länkarna nedan för att se visualiseringen av lägenheterna.

3D-panorama utvändigt

3D-panorama 2 Rok

3D-panorama 3 Rok

3D-panorama 4 Rok

Husen byggs på totalentreprenad av Erlandsson bygg och beräknad igångsättning är april 2017. Idé, koncept, bygglov och försäljningsmaterial är framtaget på uppdrag av en privat beställare. Projektering av bygghandlingar är gjorda på beställning av Erlandsson bygg.